maanantai 16. elokuuta 2010

Seinälautanen

Olin yläasteella 5. tai 6. luokalla kun kävimme luokkaretkellä Ähtärissä. Aikaa siitä siis on noin 9 tai 10 vuotta. Muistan että etsin Ähtärin matkamuistomyymälästä jotain susiaiheista. Ainoat esineet mitä löysin oli seinälautanen ja muki. Molempiin oli painettu sama kuva.


Matkaani tarttui silloin seinälautanen, koska tuohon aikaan minulla ei ollut paljon mitään susiaiheista tavaraa seinällä. Halusin siis jotain susimaista huoneeseeni. En muista enää paljonko seinälautanen maksoi, mutta muistan sen että hinta kevensi tuolloista nuoren kukkaroani kovasti. Mutta en koskaan ole katunut ostostani. Lautasenkuvan on taitellut Sirkku Pitkänen. Pitäisi joskus katsoa löytyisikö netin syvistä syövereistä jotain tietoa tästä taiteilijasta ja muista hänen töistään.
Muutama vuosi seinälautasen ostamisen jälkeen tein mielenkiintoisen löydön Kuopion kauppahallista, Kuopion matkamuistomyymälästä. Löysin sieltä teepussin alusen jossa on sama Sirkku Pitkäsen taiteilema kuva painettuna, tosin valitettavasti todella huonolla laadulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti