tiistai 15. maaliskuuta 2011

Puinen susi

Alkutalvesta 2010 törmäsin huuto.netissä tähän puusta veistettyyn suteen. Kuvakulma myyntikuvassa oli sama kuin tässä kuvassa. Maksoin sudesta postikulujen kanssa vähän alle 15 euroa. Suden maalaus on kaunis, silmät on saatu maalauksen avulla elämään. Veistojälki on kaikessa yksinkertaisuudessaan myös kaunista.

En tiedä kuka tämän suden on veistänyt, mutta voin sanoa suoraan, että veistäjä on työskennellyt enemmän karhu veistosten parissa. Koska vaikka tämän sudeksi tunnistaa on sen kroppa vatsasta takajalkoihin suoraan karhulta. Muutenkin suden anatomian tuntemus on ollut hakusessa. Suden pää muistuttaa kovasti norjanharmaanhirvikoiran päätä, tosin korvat ovat kuin saksanpaimenkoiralla. Suosittelisin aina, että mallina käytettäisiin oikean eläimen kuvaa, eikä vain mielikuvaa.

No vaikka tämä puinen susi muistuttaakin anatomialtaan suuremmaksi osin kaikkea muuta kuin sutta, on se silti susi (huom. minä en koskaan käytä sanaa susi negatiivisessa merkityksessä). Ja minä pidän siitä. Ilme on eloisa, häntä komea ja etujalat oikeanlaiset. Kunnioitan veistäjän taitoa siinä, että hän on saanut puun sisältä esiin eläimen! Susi on 14 cm korkea korvan kohdalta ja nenästä hännän päähän pituutta on 21 cm.

3 kommenttia:

  1. Minulla on samalainen ja se on ostettu Posiolla olevalta Pot Novasta. En tiedä veistääkö he itse nuo puuveistoksensa. Keramiikka ainakin on siellä tehtyä, joten epäilen, että puuveistoksen on kans siellä tehtyjä..

    VastaaPoista
  2. Minullakin on samanlainen. Ostin Leviltä matkamuistoputiikista. Ostin myös samaa sarjaa olevan pennun.

    VastaaPoista