sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Collecta

Vuoden 2011 kevät talven ostoksia. Molemmat Collectan sudet on ostettu saksalaisesta Modellpferdevarsand verkkokaupasta. Tosin eri osto kerroilla. Collectan sudet ovat materiaalin laadultaan ja muotoilultaan Schleich tasoa. Maalaukseltaan parempia.

Ensin tilasin Collectan ulvovan suden (nro. 88341). Olisin tilannut saalistavan suden samalla kerralla, mutta sitä ei ollut silloin myynnissä. Ulvova susi on todella kaunis, joka kantilta katsottuna. Maalaus jälki on kaunista ja todella tarkkaa. Suden suuhun on muotoiltu selvästi ja tarkasti koko hammaskalusta ja kieli! Ja ne on myös maalattu huolella.

Suden anatomia on monilta osin täysin kohdallaan. Varsinkin suden pää on anatomialtaan täydellinen. Mutta suden sääriluu on tehty liian lyhyeksi, jolloin kinner nousee liian ylös. Pieni virhe, joka ei kuitenkaan kokonaisuutta pilaa.

Seuraavan kerran, kun nettikaupan sivuja selasin oli tarjontaan tullut myös Collectan saalistava susi (nro. 88342). Netissä näkemäni kuvat eivät antaneet kovin imartelevaa kuvaa tästä figuurista. Susi näytti liian venytetylle joka suuntaan. Paketin avatessani sain yllättyä todella iloisesti.
Saalistava susi on upeasti muotoiltu. Suden ilme on myös piristävän erilainen, alkava irvistys. Sivusta voi nähdä suden poskihampaita. Asento on täydellinen, eikä riko anatomiaa millään lailla. Anatomia on kaunis, mutta tällä sudella on takajaloissa sama ongelma kuin ulvovalla sudella, eli sääriluu on liian lyhyt ja kinner sen takia liian ylhäällä.

2 kommenttia: