keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Laumoja pronssina

Vuoden 2010 keväällä törmäsin torimyyjään, jolla oli myynnissä omalaatuinen ja kaunis sormus. Sormukseen oli kuvattu 5 suden lauma. Valitettavasti sormuksia oli enää jäljellä vain pronssisia.

Päädyin sitten ostamaan suurimman sormuksen, sillä ajattelin, että se menee todella kauniina koristeena hyllyssä. Sormuksen muotoilu mahdollistaa tämän, sudet seisovat sormuksen toisen laidan alareunassa, jolloin loppuosa sormuksesta toimii tukena. Sormus on kuin pienoispatsas.

Vuoden 2010 syysmarkkinoilla Kuopiossa törmäsi samaan myyjään. Tuolla kerralla ostin sormuksen parin eli riipuksen. Olisin ostanut hopeisen, mutta taas jäljellä oli vain pronssisia. Riipuksen sudet ovat täsmälleen samat kuin sormuksen, vieläpä täsmälleen saman kokoiset. Riipus on hyvin vaaleaa pronssia. Se on 3,5 cm leveä ja korkeimmillaan 1,6 cm korkea.

Susien muotoilu on todella kaunista noin pienessä mittakaavassa. Pidän todella ideasta, että yhden suden sijaan kuvataankin usempi susi korussa. Susilauman asetelma on todella kaunis ja mukana on aikuisija ja pentuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti