sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Huopasusia

Figuuri keräilyn kautta törmäsin alkutalvesta 2010 koiraeläin figuureja keräilevän Deseon verkkosivuihin. Sieltä loputa päädyin osioon, jossa Deseo esittele itse tekemiään figuureja ja huovuttamiaan eläimiä. Deseo ilmoitti myös tekevänsä huovutustöitä tilauksesta. Päätin saman tien galleriaa selatessani tilata itselleni kaksi huovutettua sutta.

Annoin ajatuksen muhia päässäni jonkun aikaa, kunnes kevät talvella 2011 tilasin itselleni kaksi huopasutta. Lähetin Deseolle valokuvia susista, joissa esittelin minkä värisiä haluaisin susista ja sitten ihan tekstillä kuvailin mihinkä asentoon sudet haluan. Deseo oli kiireinen, joten sudet pääsivät odotus listalle. Valmiit sudet saapuivat minulle kesäkuussa 2011.

Minulla oli valmiiden töiden perusteella odotukset huopasusien kohtaan korkealla, mutta silti Deseo onnistui ylittämään odotukseni valmiilla hukkasilla huimasti! Molemmat sudet ovat aivan upeita ja täynnä pieniä yksityiskohtia, ja tässä tapauksessa todella pieniä, koska susien koko on vain 13 cm x 10 cm!
Ulvova susi on upea ja täsmälleen sen värinen mitä kuvilla olin ohjeistanut. Turkin värikuvointi on kaunista ja sulavaa. Anatomia on myös kohdallaan. Korvat ovat ehkä hivenen liian isot, tosin rakastan niiden mustaa taustaa. Mutta se mitenkä suden pää on yleensä saatu huovutettua suu auki on jo sellainen taidonnäyte, että siinä ei paljon "hivenen liian isot korvat" haittaa. Suden suusta löytyy jopa vaaleanpunainen kieli!

Seisoskeleva susi taas on anatomialtaan aivan täydellinen. Väritys on jälleen kerran täsmälleen oikea. Voin vain ihailla sitä mitenkä soljuvasti harmaa vaihtuu ruskeaan ja ruskea valkoiseen ja toisin päin. Suden ilme on ihanan ystävällinen, sen suu kääntyy ajatuksen verran hymyyn.

1 kommentti:

  1. Haa! Vanhoja tuttuja. Hyvät kuvat olet karvanaamoista saanut :)

    VastaaPoista